Bureau
Postjesweg
Presents:

Midwinter programma 21 december 2023

Midwinter Programma 21 December 2023

NL:

21 december organiseren we opnieuw een jaarlijkse midwinteravond samen met OBA Postjesweg om stil te staan bij de winterzonnewende. Dit keer een intergenerationeel programma met films en solo optredens over de passie voor kunst en muziek.
We vertonen 2 culturele documentaires bij de OBA, en in Bureau Postjesweg is de slotavond van de wandvullende installatie van Jantien Jongsma. Beide locaties zijn in hetzelfde gebouw.

Programma donderdag 21 december:

Locatie OBA (Postjesweg 340, naast metrohalte Postjesweg):
17.30 inloop met soep 
18.00-19.30 documentaire ‘Wacht maar Af’ van Susan Koenen, in aanwezigheid van de 16-jarige hoofdrolspeler Emma Wijdeveld.
Na vertoning Q&A met Emma over haar muzikale ambities, Ramses Shaffy en wat deze documentaire voor haar heeft betekend Zij speelt bovendien live een eigen liedje.

Locatie Bureau Postjesweg (Postjesweg 160, achterkant gebouw):
18.00-22.00 Expositie ‘Back to the Future’ in aanwezigheid van Jantien Jongsma.
20.00-20.30 Optreden van kunstenaar/muzikant Paul Nassenstein in de expositie, begeleid door zijn accordeon. Hij speelt Shaffy liedjes, reageert op de expositie en sluit af met repertoire als opmaat naar de 2e documentaire:

Locatie OBA (Postjesweg 340, naast metrohalte Postjesweg):
21.15 ‘Dreaming Walls’ een dromerige documentaire over de gentrificatie van het legendarische kunstenaarsbolwerk Chelsea Hotel in New York.

Locatie Bureau Postjesweg (Postjesweg 160, achterkant gebouw):
In Bureau Postjesweg is tot middernacht gelegenheid om na te praten, samen stil te staan bij de donkere dagen en de terugkeer van het licht.

(curator van de midwinteravond: Iris Dik)
Met dank aan Oranjefonds, OBA Postjesweg, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Mondriaanfonds en stadsdeel Nieuw-West