Bureau
Postjesweg
Presents:

‘Een Brug naar Huis’,
programma & gasten

Een Brug Naar Huis

4-18 november 23
Tot 17 nov op afspraak
Za 18 nov finissage 15-19
-> Met 17-18: Q&A met Karima Aissaoui en Asmaa El Moudden door Iris Dik <-
Afspraak maken?
app: 06 24641400

(Geweest) 4/11 opening en Museumnacht

NL:

Finissage
18 november
15.00-19.00
-> 17.00-18.00: Q&A met Karima Aissaoui en Asmaa El Moudden door Iris Dik <-

Vrij entree, iedereen welkom

Gast exposanten:
Nina van Hartskamp & Rosa Smits
Een van de eindresultaten van het project Weaving Voices, Slotervaart in Transitie. Van wie is de wijk en wat maakt dat je je er thuis voelt? Zij onderzochten dit tijdens hun openbare weefwerkplaats bij Bureau Postjesweg afgelopen voorjaar. In het geëxposeerde bouwhek zijn ‘draden’ van oude kleding en een compilatie van audioverhalen verweven.

Asmaa El Mouden
Asmaa El Moudden (Alphen aan den Rijn, 1992) baseert haar visuele werken op ontmoetingen tijdens haar reizen. Voor de serie “Women of Imlil” verdiepte zij zich in de rauwe, onverbloemde schoonheid van de vrouwen in dit afgelegen Marokkaanse dorp in de Hoge Atlas. Als fotograaf en conceptontwikkelaar is zij aangetrokken door de authentieke en onverbloemde schoonheid van de mensheid. Elk beeld vormt een bewijs van een verhaal dat wachtte om verteld te worden.

Holger Nickisch
Geeft (letterlijk) een voorproefje van zijn project Parkinson Bar, shaken not stirred waarbij hij met bezoekers in gesprek gaat over zijn onderzoek onder het genot van een alcoholvrij drankje.

Publicatie
Karima Aissaoui maakte samen met OBA Postjesweg een publicatie in de vorm van een full colour krantje (8 p.) met beeld van de geëxposeerde werken van haarzelf en broer Said. De inleiding is een (eerder gepubliceerd) verhaal over haar inwijding tot OBA-lid als 5-jarige. Een ode aan haar vader en aan Amsterdam Nieuw-West waar zij opgroeide. Gratis verkrijgbaar op 4 november! Ontwerp: Owen Winkel/Chromophobic.

terug naar pagina over Karima en Said Aissaoui
terug naar intropagina event

Openingsprogramma (Geweest)
4 november
14.00 -18.00 Feestelijke publieksopening

15.00-16.00
Optreden van Samira’s Blues
Tussendoor Q&A door Iris Dik van Bureau Postjesweg met de artiesten
naar aanleiding van passages uit de verhalen van Karima en Samira over thuisgevoel en over hun vaders, Marokkaanse migranten.

19.00-02.00
Museumn8
Bezoek aan de expositie binnen en buiten (ook bij OBA Postjesweg).
We gaan in gesprek over jouw thuisgevoel en schrijven dit samen op de ramen van de OBA en Bureau Postjesweg. Doorlopend. Hapjes, drankjes en muziek!

20.00 & 21.30 u (duur 45 minuten)
Abdelkader Benali
Luister naar de verhalen van buurman Benali tijdens een avondwandeling (en bij slecht weer binnen op de bank!) Meer info en aanmelden