Bureau
Postjesweg
Presents:

‘Een Brug naar Huis’,
Karima Aissaoui, Said Aissaoui en gasten

Een Brug Naar Huis
Said en Karima Aissaoui, foto: Asma El Moudden

4-18 november 23
Tot 17 nov op afspraak
Za 18 nov finissage 15-19
-> Met 17-18: Q&A met Karima Aissaoui en Asmaa El Moudden door Iris Dik <-
Afspraak maken?
app: 06 24641400

(Geweest) 4/11 opening en Museumnacht

NL:

Said Aissaoui (Ouarzazate, 1971) is een beeldend kunstenaar uit Amsterdam. Op zijn achttiende migreerde hij met zijn ouders, broers en zussen vanuit Marokko naar Nederland. Zijn beeldende werk gaat veelal in op de omgeving waarin hij zijn jeugd doorbracht, met landschappen en architectuur in Zuid-Marokko als rode draad. Ook trekt hij regelmatig de lijn in zijn werk door naar het Amsterdamse stedelijke landschap. Met zijn achtergrond in bouwkunde creëerde hij ook miniatuurkunstwerken.

Karima Aissaoui (Amsterdam, 1992) is een schrijver, theaterrecensent en beeldend kunstenaar uit Amsterdam. Ze schrijft voor verschillende kranten en werkt momenteel aan haar debuutroman. Haar visuele werk combineert moderne componenten met elementen uit haar Amazigh achtergrond. Ook speelt Amsterdam Nieuw-West - de plek waar zij opgroeide - een grote rol in haar werk.

In ‘Een Brug naar Huis’ slaat Karima Aissaoui een brug met het werk van haar broer. Wat zijn de samenhangende elementen? Wat is er juist zo anders in hun werk? Hoe worden de invalshoeken bepaald door de omgeving waarin zij opgroeiden? Is de kunstenaar daadwerkelijk een product van zijn omgeving?

Gentrificatie
Voor een serie in de Volkskrant sprak ze met bewoners en ondernemers uit Amsterdam Nieuw-West over gentrificatie en de gevolgen daarvan. De artikelen zijn op papier te lezen in OBA Postjesweg.

Meer info over het programma op 4 en 18 november en de deelnemende gastkunstenaars

terug